Aleksandar Kocić

Sudija Aleksandar Kocić je bio postupajući sudija u medijski propraćenim sudskim slučajevima protiv Milutina Jeličića Jutke, Zorana Jotića Jotke i dr.

Usavršavao se za obavljanje sudijske funkcije u Republici Srbiji, Francuskoj, Luksemburgu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Slučaj Milutina Jeličića Jutke bio je medijski najpraćeniji sudski postupak u Srbiji 2020.godine. O njemu je izveštavao i BBC News.

Aleksandar Kocić je rođen 27.04.1985. godine u Aleksincu. Završio je Gimnaziju „Drakče Milovanović“ u Aleksincu. Pravni fakultet u Nišu, Univerziteta u Nišu upisao je 2004.godine. Diplomirao je na ovom fakultetu 2009.godine sa prosečnom ocenom 8,45. Pravosudni ispit je položio 2011.godine. Nakon toga je završio i Pravosudnu akademiju u Beogradu.

Pre izbora za sudiju radio je u Prekršajnom sudu u Nišu, Osnovnom sudu u Nišu, Višem sudu u Nišu, Apelacionom sudu u Nišu, Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu i Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Od novembra 2018. godine sudija je Osnovnog suda u Kruševcu u krivičnoj materiji. Postupa kao sudija za prethodni postupak i kao predsednik pretresnog ( sudećeg ) veća. Mentor je na Pravosudnoj akademiji.

Oženjen je suprugom Jelenom. Otac je troje dece ( Vasilija, Janje i Vere).

Osim što je sudija Aleksandar Kocić se bavi i pisanjem poezije. Dobitnik je nagrade za najbolju pesmu na 31. Međunarodnom festivalu humora i satire Zlatna kaciga 2023.godine za pesmu A JA I DALJE IDEM PEŠAKA.

Pesmu A JA I DALJE IDEM PEŠAKA kao i druge pesme Aleksandra Kocića možete pročitati ovde.

Dete ko dete

Objavio je tri zbirke pesama za decu pod nazivom Dečje zvrčke i zavrzlame, Dete ko dete i Poštovani Čika Duško.